به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از اقتصاد-آنلاین
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شکور امیدی در جمع خبرنگاران در اردبیل در آستانه برگزاری کنگره بینالمللی دیابت در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل اظهار کرد: ما امسال تصمیم گرفتیم تا همزمان با روز جهانی دیابت کنگره بینالمللی دیابت را که سالهای گذشته به میزبانی تهران برگزار میشد برای اولین بار به میزبانی استان اردبیل برگزار کنیم که در این کنگره صاحبنظران و متخصصان در حوزه بیماری دیابت و پیشگیری از آن حضور خواهند داشت.
وی در مورد آخرین آمار مبتلایان به بیماری دیابت یا قند خون خاطرنشان کرد: متاسفانه 10 درصد جمعیت کشورمان مبتلا به بیماری دیابت هستند که از 8 میلیون ایرانی تنها 3 میلیون و 600 هزار نفر تاکنون شناسایی و در جریان بیماری خود قرار گرفتند.
رئیس انجمن خیریه دیابت ایران ادامه داد: بیش از 4 میلیون نفر مبتلا به این بیماری از مرض خود اطلاع دارند و به همین دلیل این بیماری را بیماری ساکت، خاموش و آرام معرفی میکنند که ضرورت دارد افراد با دادن تست قند خون نسبت به وضعیت خود از بابت بیماری دیابت و قند خون آگاهی پیدا کنند.
امیدی از دیابت به عنوان امالامرض یاد کرد و گفت: این بیماری همه اعضای بدن از جمله چشم، کلیهها، کبد و سایر اعضا را درگیر میکند و به همین خاطر شعار انجمن دیابت آزمایش ساده خون و ارائه آن از سوی هموطنان است تا در جریان سلامت خود قرار گیرند و در صورت داشتن قند خون و بیماری دیابت نسبت به پیشگیری و به حداقل رساندن آسیبهای آن اقدام لازم را انجام دهند.
وی افزود: قرار است با همکاری بیمهها تست قند خون برای تمامی افراد جامعه به انجام برسد تا زمینه شناسایی بیماران مبتلا به دیابت مشخص و معلوم شده و برخی دغدغهها و نگرانیها در این زمینه برطرف شود.
رئیس انجمن خیریه دیابت ایران با بیان اینکه بروز این بیماری و غفلت از پیشگیری آن هزینههای سنگینی را به دولت و بیمهها تحمیل میکند، تصریح کرد: ما در برآوردی که سالهای گذشته با دلار یک هزار تومانی در مورد هزینههای این بیماری و خسارت وارده به کشور داشتیم حدود 900 میلیون تومان برآورد شده بود که امروز با دلاری که چند برابر رقم آن افزایش یافته قطعا هزینههای درمان این بیماری نیز سنگینتر شده و ما با راهکارهای پیشگیرانه میتوانیم جلوی این خسارتهای هنگفت را به بیمهها و دولت بگیریم.
امیدی با اشاره به اینکه با شناسایی و عارضهیابی به راحتی میتوانیم جلوی عوارض خطرناک این بیماری را بگیریم، افزود: در کنگره امسال در کنار آزمایش قند خون و تشخیص بیماری برای شرکتکنندگان سعی میکنیم تا با اولویت قرار دادن زخم پای دیابت اقدامی را انجام دهیم تا با استفاه از راهکارهای پیشرفته زمینه کنترل و به حداقل رساندن آسیبها در این حوزه فراهم آید.
وی از ارائه کفش ویژه بیماران دیابتی به عنوان کفش سلامت خبر داد و گفت: در این کنگره از این کفش که در کشور به تولید انبوه رسیده است رونمایی خواهیم کرد و امیدواریم بیماران دیابتی با استفاده از این کفش به راحتی تردد روزانه خود را انجام دهند.
رئیس انجمن خیریه دیابت ایران به فعال شدن ستاد جایگزینی مواد شیرینی طبیعی به جای شکر اشاره و بیان کرد: مصرف شکر در کشورمان 5 برابر متوسط جهانی است که قطعا ما با همکاری واحدهای تولیدی به ویژه تولیدکنندگان نوشابهها و سایر مواد غذایی سعی میکنیم تا آنها از شیرینکنندههای طبیعی به جای شکر استفاده کنند که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی، ستاد ملی جایگزینی قندهای طبیعی به جای شکر را در کنار این کنگره شاهد خواهیم بود.
امیدی در ادامه به عرضه 40 نوع محصول و کالای تولید شده برای بیماران دیابتی در کنار برگزاری این کنگره اشاره و خاطرنشان کرد: کارت هوشمند بیماران دیابتی نیز آماده شده که تمامی اطلاعات آنها در این کارت به ثبت میرسد تا با استفاده از این کارت بتوانند از خدمات بیمهای، درمانی و دارویی استفاده کنند.
وی به ارائه بیمه تکمیلی برای بیماران دیابتی اشاره کرد و گفت: پیش از این به دلیل بالا بودن هزینهها بیمههای تکمیلی حاضر به ارائه خدمات به بیماران دیابتی نبودند که با صحبتهای انجام شده قرار شد بیمه ویژه تکمیلی بیماران دیابتی نیز راهاندازی شود.
رئیس انجمن خیریه دیابت ایران همچنین از راهاندازی فروشگاههای سلامت در کشور با هدف ارائه برنج قهوهای و موادغذایی با شکر پائین در کشور خبر داد و اظهار کرد: زنجیره این فروشگاهها در مناطق مختلف کشور راهاندازی خواهد شد تا زمینه یک تغذیه سالم و ایمن برای بیماران دیابتی و سایر افراد جامعه فراهم آید.
امیدی بیان کرد: ما همچنان برای اولین بار با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل میزبانی این کنگره را به این مجموعه سپردیم که جای دارد از تلاشهای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس انجمن دیابت استان اردبیل که در برگزاری این کنگره پیگیریها و تلاش مجدانهای را انجام میدهند قدردانی کنیم که امیدواریم خروجی این کنگره به نفع بیماران دیابتی و کاهش دغدغهها و آلام آنها منجر شود.
عضو کمیسیونهای تخصصی تشخیص مصلحت نظام به همکاری خوب شرکتهای تولید موادغذایی با نگاه سلامتمحور اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم با راهاندازی دهکده سلامت و تولید گیاهان دارویی شفابخش برای بیماران دیابتی که در استان اردبیل شروع شده بتوانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
امیدی گفت: امیدواریم با کارهای تحقیقاتی، آموزشی و پژوهشی آغاز شده در انجمن دیابت کشور با مشارکت دانشگاهها و مراکز علمی بتوانیم در آینده خبرهای خوشی را برای درمان و کاهش آلام بیماران دیابتی به اطلاع مردم و هموطنان برسانیم.