به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از خبرگذاری کتاب ایران
میثم نیلی؛ مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفتوگو
با خبر نگار
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ضمن معرفی برخی از فعالیتهای این مرکز، گلایههایی را درباره ضعف اطلاعرسانی رسانهها نسبت به برنامههای مجمع و ناشران انقلابی کشور، مطرح کرد.
وی با اشاره به نامگذاری شنبه 26 آبان به روز «کتاب و انقلاب اسلامی»، گفت: اینکه یک روز در هفته کتاب به نام انقلاب اسلامی نامگذاری شده را باید به فال نیک گرفت، البته هر روز سال روز کتاب و کتابخوانی و هر روز سال روز انقلاب اسلامی و کتاب انقلاب اسلامی است و بهنظرم این تفکیک چندان درست نیست و مقدمهای از پذیرش نوعی عرفیسازی است.
نیلی با طرح گلایههایی در زمینه ضعف اطلاعرسانی رسانهای نسبت به فعالیتهای ناشران انقلابی، ادامه داد: در حوزه اطلاع
رسانی اخبار فعالیتهای مجمع ناشران و ناشران مومن و انقلابی کشور، در رسانههای مختلف حتی ایبنا، ضعف زیادی وجود دارد و خیلی یکسویه و غیرمتوازن در این زمینه عمل میشود. توقع ما از ایبنا و مجموعههای مرتبط با دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که به شعار تعادل و توازن بیشتر توجه کنند، آنرا مبنای عمل قرار دهند و یکسویه عمل نکنند.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، تصریح کرد: کارهایی که ناشران انقلابی اعم از رونماییها، نشستهای تخصصی و پویشهای مطالعاتی در ایام هفته کتاب و پیش از آن انجام دادهاند، در رسانهها من
عکس نمی شود. بهعنوان مثال یک ناشر انقلابی در کرج، مجموعهای از کتابهای خوب در حوزه سبک زندگی رونمایی کرد که متاسفانه از سوی رسانهها و خبرگزاری کتاب با بیتفاوتی روبهرو شد، در مقابل میبینیم که مصاحبه با نامزدهای فلان جایزه درجه دو اروپایی و آمریکایی و یا مهمانهای خارجی یک همایش، بهعنوان اخباری مهم در سایت ایبنا منعکس میشود. در زمینه اخبار مجمع ناشران انقلاب اسلامی نیز تا حدودی قصه به همین صورت است.
وی افزود: بخشی از برنامههای ما هفته گذشته برگزار شد که مهمترین آنها نشست «هماندیشی اتحادیههای نویسندگان و ناشران حامی مقاومت و فلسطین» بود. این برنامه با قدرت و ثمربخش برگزار شد. تشکلها و مراکز نشر مرتبط با انقلاب اسلامی در ایران با مهمانان خارجی حدود 24 ساعت جلسه فشرده کاری داشتند که در نهایت مقدمهای برای تاسیس جایزه جهانی ادبی فلسطین شد که سال آینده نخستین دوره آن برگزار میشود. این جشنواره، جشنوارهای فراملیتی، فراقومیتی و فرادینی خواهد بود که میتواند مخاطبان مختلفی را جذب کند. جا داشت خبرگزاری کتاب با یکایک مهمانان گفتوگوهایی انجام دهد، شبیه کاری که درباره فلان مهمان خارجی انجام میدهد. اما از کنار نشست جایزه فلسطین که در رأس موضوعات فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است، به سادگی عبور شد.
نیلی در پایان گفت: با مشکلاتی که ناشران بهویژه ناشران مظلوم انقلابی در این چندساله داشتهاند، با اینحال حرکت فرهنگی و تلاش صنفی خود را رها نکرده و حداکثر تلاش خود را برای حفظ سنگر و نشان و برند مورد اعتماد مخاطبان انجام میدهند. تصور من این است که دوره و فشارها در آینده نه چندان دور برطرف میشود و کسانی که در یک مسیر استقامت میکنند، با اعتماد به نفس و قدرت بیشتری به حضورشان ادامه خواهند داد.