به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از پانا
تهران (پانا) - عماد سلمانی کارگردان فیلم کوتاه «بادیه نشین» از ماجرای توقیف فیلمش در جشنواره فیلم کوتاه میگوید.
عماد سلمانی فیلمساز فیلم کوتاه که تازهترین اثرش به نام «بادیه نشین» در «سی و پنجم ین جشنواره فیلم کوتاه تهران» دستخوش ماجراهای توقیف و رفع توقیف شده بود در حاشیه دومین روز این جشنواره در گفت وگو یا خبرنگار فرهنگی پانا درباره این اتفاق گفت: پیش از آغاز جشنواره از دبیرخانه جشنواره به من اطلاع دادند که فیلم در هیأت انتخاب برگزیده شده و به زودی کارهای بولتن و اطلاعرسانی جشنواره انجام میشود. بعد از یکی دو هفته، زمانی که من برای داوری جشنواره بین المللی فیلم دمشق در سوریه به سر میبردم، دوستانم و همکارانم مطلع شدند که فیلم من به همراه 12 فیلم دیگر در شورای نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد رد شده و حق اکران ندارد. علت ردشدن فیلم من را هم «توهین به شهدا» عنوان کرده بودند.
وی ادامه داد: این درحالی بود که «بادیه نشین» تاکنون در 5 جشنواره بینالمللی حضور داشته و در جشنوارههای داخلی ازجمله جشنواره فیلم مقاومت، آپادانا و اروند به نمایش درآمده است.
این کارگردان درباره موضوع فیلم داستانی «بادیه نشین» گفت: موضوع فیلم پیداکردن اجساد و بقایای شهدای جنگ تحمیلی و فروش آن توسط یک مرد بادیه نشین به ستاد تفحص است. پیشتر آقای «باشه آهنگر» کارگردان خوب کشورمان فیلمی با همین موضوع ساختهاند که بسیار مورد تحسین قرارگرفته بود و من نمیدانم به چه علت دوستان نظارت و ارزشیابی این فیلم را توهین به شهدا تشخیص داده اند.
وی ادامه داد: بعد از این اتفاق دبیر جشنواره فیلم کوتاه جناب آقای موسوی و برخی از دوستان فیلمساز موضوع را پیگیری کردند. بعد هم 200 فیلمساز در نامهای به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهان رفع توقیف این فیلمها شدند، که در نهایت تنها 4 فیلم از این فیلمهای توقیف شده به جشنواره بازگشتند؛ اما با توجه به اینکه کاتالوگها و کتاب جشنواره چاپ شده بودند اطلاعات و زمان نمایش این فیلمها در کاتالوگ و کتاب جشنوار موجود نیست و از این بابت ضربه بزرگی به فیلم وارد شده است.
شاهد پیشرفت قابل توجهی هم در محتوا و هم تکنیک در فیلمهای کوتاه ایرانی هستیم
سلمانی در ادامه به وضعیت فیلم کوتاه درکشور پرداخت و گفت: در مقایسه با آثار روز دنیا ما شاهد پیشرفت قابل توجهی هم در محتوا و هم تکنیک در فیلمهای کوتاه ایرانی هستیم.
وی درباره حضور پررنگ فیلمهای کوتاه ایرانی در جشنوارههای بینالمللی گفت: البته علاوه بر بالارفتن کیفیت فیلمها عواملی همچون بالارفتن تعداد فیلمهای تولیدی در سال و دسترسی آسانتر به جشنوارهها نیز در این موضوع موثر است.
نگاه سیاسی جشنوارههای خارجی در انتخاب فیلمها حذف شده است
کارگردان فیلم «بادیهنشین» افزود: در سال نزدیک به 2 هزار فیلم کوتاه در کشور تولید میشود که از میان این تعداد حتی اگر 100 فیلم خوب داشته باشیم رقم قابل توجهی میشود. از طرفی برخی سایتهای مختص حضور و دسترسی به جشنوارههای خارجی باعث تسهیل شرکت فیلمسازان شدهاند در سال حدود 4 تا 5 هزار جشنواره فیلم در دنیا برگزار میشود . این جشنوارههای خارجی در گذشته نگاهی سیاسی داشتند و به فیلمهایی جایزه میدادند که نوعی سیاهنمایی یا سیاستهای مقابلهای را در انتخاب خود لحاظ میکردند اما امروز این رویه تغییر کرده و میشود گفت طی چند سال اخیر حق به حقدار میرسد و فیلمهایی خوب با هرموضوعی انتخاب میشوند و آن نگاه سیاسی دیگر در انتخاب فیلمها حذف شده است.
وزارت ارشاد باید به فکر برج میلاد به عنوان محل برگزاری جشنواره فیلم کوتاه باشد
این فیلمساز فیلم کوتاه در پایان خواهان اختصاص پردیسهای سینمایی بزرگتر به جشنواره فیلم کوتاه تهران شد و اظهار کرد: امسال همه سالنهای نمایشدهنده جشنواره فیلم کوتاه تهران پیش از شروع سئانسها پر میشوند و حتی تعداد کثیری از مخاطبان پشت درها میمانند. فکر میکنم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به سالنهای بزرگتر مثل برج میلاد تهران برای برگزاری جشنواره در سالهای آینده فکر کند.