به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از ایرنا
به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه ایرنا، مجتبی صدیقی با اشاره به شرایط آموزش عالی دانشگاه های کشور عنوان کرد: فارغ التحصیلانی میخواهیم که به درد جامعه بخورند، از طرفی دانشگاههای ما هم باید به سمتی بروند که علاوه بر اثرگذاری در مجامع علمی، درد کشور را بشناسند و به درمان آن کمک کنند.
وی افزود: توسعه کمی صورت گرفته در آموزش عالی کشور در برخی موارد بی هدف بوده، البته در بسیاری از موارد هم افتخارآمیز و سودمند بوده است، اما اکنون دیگر نمی توان دانشگاه های متعدد را به نحو گذشته مدیریت کرد.
معاون وزیر علوم عنوان کرد: آمایش آموزش عالی طرح اصلی وزارتخانه در دوره کنونی وزارت علوم است و بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال میشود، مأموریت گرایی و توسعه هدفمند ضرورت جدی برای دانشگاههایمان است و دیگر وقت آن شده که همه سیستمها و تجهیزات دانشگاهی کشور هدفمند و با هم افزایی به صورت هماهنگ پیش روند.
صدیقی با اشاره به اینکه آمایش آموزش عالی مشکلی برای هیچ کارمند، استاد و دانشجویی ایجاد نمی کند، اظهار داشت: میخواهیم از امکانات مان بهتر استفاده کنیم، امروز دانشگاههای پراکنده بدون هماهنگی و انسجام دیگر پذیرفتنی نیست وهدف از این طرح، استفاده بهتر و منسجمتر از داشتههایمان است.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تاکید بر دقت در توسعه رشتهها و مراقبت از ظرفیتها، بیان کرد: کنترل در تحصیلات تکمیلی آغاز شده است، درست نیست دانشجوی دکتری ما فارغ التحصیل شود و بیکار بماند، باید ظرفیت های مان را با نیازهای جامعه هماهنگ کنیم، اگر جامعه به این تعداد فوق لیسانس و دکتری نیاز ندارد ضرورتی ندارد ما به بحران روانی جامعه دامن بزنیم و کشور را با مشکل مواجه کنیم.
وی با تاکید بر لزوم هماهنگی میان بخش های دولتی و غیر دولتی برای موفقیت این طرح گفت: مد نظر ما کنترل کمیت است و باید به سمت و سوی کارآتر شدن دانشجویان برویم و دانشجویانی تربیت کنیم که در کنار فراگیری معلومات تئوری، مهارت کار عملی را هم داشته باشند، به گونه ای که به محض فارغ التحصیلی جذب بازار کار شوند.
صدیقی تصریح کرد: دانشگاه و آموزش عالی که بی توجه به نیازهای کشور باشد موفق نیست، به خصوص در شرایط و مشکلات کنونی کشور، نیاز به دانشگاهها و دانشجویانی داریم که بتوانند به حل مسائل و پیشبرد امورات کمک کنند.
وی با اشاره به موضوع برجام گفت: امروز کشور با مشکلات خاصی مواجه است، فردی یا کشوری قلدرمابانه یک قرارداد بین المللی را نقض کرده و دنبال همراه کردن جامعه جهانی با خود است، اینجاست که عِرق ملی و حمیت ملی ایجاب می کند با همراهی و همدلی به سمت بهبود و اصلاح گام برداریم.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشگاههای ما باید نیازهای جامعه را بررسی کنند و راه کارهایی برای بهبود و ساده تر کردن وضعیت ارائه دهند، از طرفی وظیفه جلب اعتماد و روشنگری برای مردم هم میتواند توسط دانشگاه ها محقق شود.
صدیقی اظهار داشت: امروز بحث جناح بندی مطرح نیست، همه وظیفه دارند کمک کنند، دانشگاهها هم در زمینه رفع نیازهای تخصصی در دوران تحریم و روشنگری و تبیین مسائل برای مردم می توانند نقش آفرین باشند.
معاون وزیر علوم افزود: در کنار توسعه ظرفیت خوابگاه ها به دنبال ارتقای کیفیت بودیم و در طرح رتبه بندی دانشگاه ها، کیفیت خدمات بسیاری از دانشگاه ها ارتقا داشته، اما هنوز جای کار دارد.
صدیقی از پیگیری بهبود وضعیت خوابگاه ها و تغذیه دانشجویان
خبر داد و افزود: سلامت، مشاوره و آسیب های اجتماعی را هم پیگیری میکنیم.
وی گفت: دانشگاهی موفق تر است که مدیریتش ارتباط بهتر و تنگاتنگتری با اقشار مختلف دانشگاهی داشته باشد.
وی به بودجه سال 98 هم اشاره کرد و عنوان داشت: امیدوارم در بودجه 98 حقوق استاد دانشگاه نجومی تلقی نشود، از دست دادن استادان گرانمایه به خاطر مشکلات مالی جبران شدنی نیست ، امیدوارم در بودجه سال آینده کارکنان دولت و استادان دانشگاه مورد توجه جدی قرار گیرند.
**9283** 9053