به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از خبرگذاری کتاب ایران
اشرف بروجردی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در گفتوگو با
خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره تاثیر فضای مجازی بر سرانه مطالعه بیان کرد: بهنظر من مطالعه محتوا در فضای مجازی، جایگزین مطالعه نمیشود بلکه میتوان آنرا بهعنوان مکمل فضای مجازی تعریف کرد.
وی با تاکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی ادامه داد: هویت، ماهیت و ذات کتاب باید باقی باشد و کتابخانه ملی نیز با همین هدف تاسیس شده تا کتاب را پاس بدارد. مخاطب با خواندن کتاب است که دانستههای خود را افزایش میدهد و این ویژگی در توسعه علم و دانش بسیار موثر است.
بروجردی درباره وجود اختلاف نظر در تعریف معیارهای مطالعه گفت: بین کارشناسان در تعریف شاخصهای مطالعه اختلاف نظر وجود دارد و پرسشهایی طرح میشود که آیا هر خواندنی به معنای کتاب خواندن است یا خیر.
وی افزود: به نظر میرسد انواع خواندن را باید بررسی کرد، بهعبارت دیگر نمیتوان گفت خواندن قرآن و یا ادعیه که جزو منابع اطلاعاتی نیستند، مطالعه نیست.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر وجود شاخصهای متفاوت تعریف مطالعه بیان کرد: سیاست اصلی ما در کتابخانه ملی، در حال حاضر توسعه کتابخوانی است.
بروجردی توضیح داد: بهعبارت دیگر هرچند تاکید میشود که میزان مطالعه در کشور پایین است و بیشتر مردم به محتوای فضای مجازی توجه دارند اما از میزان مراجعه به کتابخانه ملی مشخص است که ذهنها همچنان به کتاب معطوف است.