به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از خبرگذاری کتاب ایران
به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، 32 سال از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران میگذرد، اما همچنان بسیاری از کارها و برنامهها، دقیقه 90 برگزار شده و کارها به هفتهها، روزها و حتی ساعتهای آخر موکول میشود. امسال هم با شروع ساعت کار نمایشگاه، هنوز بسیاری از غرفهها چیده نشده بود، کتیبهها بر سر در غرفهها نصب نشده بود و حتی برخی ناشران بر روی چرخدستی کتاب حمل میکردند.
انتظار میرود نمایشگاه کتاب تهران با تجربه بیش از سه دهه برگزاری، اکنون توانسته باشد به جایگاه اصلی و واقعی خود نزدیک شود و دیگر قرار نباشد همه کارها در دقیقههای نهایی انجام شود، اما نبود برنامهریزی مدون، عدم بهرهمندی از مدیریت زمان و تقسیمبندی نکردن کارها موجب بر هم خوردن نظم نمایشگاه میشود.
راهکاری که در این زمینه میتوان درنظر گرفت تا به نظم مورد نیاز در این رویداد بزرگ برسیم، اعمال سیاستهای تشویقی و تنبیهی است. ناشران باید قدر موقعیتی که به آنها داده شده را بدانند زیرا ناشران زیادی متقاضی حضور در نمایشگاه کتاباند. با این اوصاف، شاید اعمال محرومیت یک تا چند دوره از حضور در نمایشگاه کتاب تهران، بتواند عامل بازدارندهای باشد.
اما درباره آن بخش از مسئولیتها که به برگزارکنندگان، کمیتهها و تشکلها واگذار شده نیز، معاونت امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسئول و صاحب اصلی برگزارکننده نمایشگاه، باید با نظارت کافی، سعی در بهبود اوضاع و رفع مشکلات داشته باشد.
میتوان گفت بیش از اینکه ناشران از نمایشگاه کتاب تهران به عنوان محلی برای فروش کتابهایشان بهره بگیرند و از این 11 روز برای فروش بیشتر و افزایش نقدینگی خود استفاده کننده، این اغذیه فروشیها و انواع برندهای ساندویچ و آبمیوه و بستنی است که با برنامهریزی منظم و دقیقی پا به نمایشگاه گذاشتهاند.
در این میان صف طولانی مردم علاقهمند به خریداری سیمکارتهای اعتباری با بستههای رنگارنگ در مقابل غرفه اپراتورهای تلفن همراه، تبلیغات پررنگ و لعاب برخی برندهای اغذیه و علاقهمندی بیشتر مردم به حضور در این رویداد فرهنگی، اینروزها بیش از گذشته قابل تامل است.
اگرچه قادر آشنا؛ مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی و قائم مقام سی
ودوم ین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سال گذشته در گفتوگو با ایبنا این قول را داد که دبیرخانه دائمی سیو
سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از خرداد ماه امسال فعالیت خود را آغاز کند تا دیگر مشکلات کمبود وقت و برنامهریزی ایجاد نشود. حال باید منتظر ماند و دید آیا ظرف یک ماه آینده این وعده محقق میشود و دبیرخانه نمایشگاه فعالیت خود را آغاز میکند؟
هرچند پیش از آن باید برای اسکان دائمی نمایشگاه کتاب تهران به عنوان یکی از قدیمیترین نمایشگاههای فرهنگی کشور چارهای اندیشیده شود و از مرحله خانهبهدوشی عبور کند و بیشتر از آنکه به فکر ساختارهای کمی آن باشند، کمی هم کیفیسازی مدنظر مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی کشور قرار گیرد، آیا میتوانیم این سنت دقیقه نودی بودن را رها کنیم و به کیفیسازی این نمایشگاه توجه کنیم؟
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «خواندن؛ توانستن است» تا 14 اردیبهشت 98 هر روز از ساعت 10 تا 20 در مصلای امام خمینی (ره) برپا است.