به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از ایرنا
تعامل های فرهنگی یکی از راههای متد
اول آشنایی فرهنگ های کشورهای گوناگون با یکدیگر است.
سومین دوره روز طراحی ایتالیا، سال گذشته با موضوع «طراحی و شهرهای آینده» برگزار شد. در همین راستا چندی است که تقریبا همزمان با روز طراحی ایتالیا، در ایران هم برنامههای مرتبطی البته با موضوعات متفاوت برگزار میشود. به همین مناسبت گفت وگویی داشتیم با مائورو کنچاتوری، سفیر ایتالیا در ایران که مشروح آن را میخوانید.
20 مارس از سوی وزارت خارجه ایتالیا به عنوان روز طراحی ایتالیا نامگذاری شده است اما در کشور ما به دلیل نزدیکی این روز با ایام نوروز، برنامههای مرتبط با این رویداد زودتر برگزار میشود. 11 و 12 اسفند ماه (2 و 3 مارس) برنامههایی در پایتخت در قالب سومین دوره روز طراحی ایتالیایی (Italia- Desig- Day – IDD) در تهران توسط سفارت این کشور حول موضوع امسال روز طراحی ایتالیایی یعنی «طراحی و شهرهای آینده» برگزار شد.
در این دوره هم مانند دوره گذشته «سفیر» طراحی ایتالیا در ایران، جووانی اوتونللو، مدیر هنری موسسه اروپایی دیزاین (IED)
برای دوم ین سال پیاپی در تهران حضور پیدا کرد. در روز 2 مارس (11 اسفند) سمیناری تحت عنوان « SproutThe Workshop» خطاب به دانشجویان، کارآفرینان جوان و متخصصان این حوزه برگزار شد. سخنرانان این سمینار، دو معمار ایتالیایی به نامهای مائوریتزیو سرنا و لاورئانو مون، بنیانگذاران استودیو Sprouبودند. این دو سخنران یک روش خلاقانه بر پایه تحلیل تکامل اجتماعی، اقتصادی و تکنولوژیک به منظور اتخاذ استراتژیهای ورود به بازار در حوزههای مختلف طراحی را به حاضران در سمینار ارائه دادند.
صبح روز 12 اسفند (3 مارس) سفیر ایتالیا در تهران، کنچاتوری، میزگردی را که به طور کامل به موضوع «طراحی و شهرهای آینده» اختصاص داده شده بود، افتتاح کرد. این میزگرد با همکاری استودیو مشاوره و معماری دیبان بین الملل برگزار شد. علاوه بر اوتونللو، سخنرانان ایتالیایی این میزگرد والتر ماریوتی، مدیر مسئول مجله Domusو فرانچسکو فرزا، یکی از بنیانگذاران شرکت معماری Piuarch میلان بودند. نمایندگان برخی از معتبرترین شرکت های معماری ایران و همچنین نمایندگان وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران در این میزگرد شرکت کردند.
مطالب ارائه شده در این میزگرد و مباحثه پایانی آن به بررسی موضوعات و مشکلات مشترک اختصاص داده شدند. همچنین این میزگرد فرصتی بود برای شرکتکنندگان جهت به اشتراکگذاری تجربهها، بررسی همکاریها درباره موضوعات روز (پایداری زیست محیطی، رویکرد انسانی، نقش نسل های جوان) و بحث درباره پروژه های مشترک آتی.
همچنین در عصر همین روز، جووانی اوتونللو کنفرانسی را با موضوع «طراحی و شهرهای آینده» در دانشکده معماری دانشگاه تهران برگزار کرد. در این برنامه بیش از 400 دانشجو شرکت کردند.
در همین راستا گفت وگوی کوتاه «ابتکار» را با مائورو کنچاتوری، سفیر ایتالیا در ایران میخوانید.
** حجم همکاریهای دوجانبه بین ایران و ایتالیا در سالهای اخیر چه مقدار بوده است؟
بدون شک تحریمها و عواقب آن در میزان روابط تجاری تاثیرگذار بودهاند اما ایتالیا از پتانسیل های بازار ایران و فرصت ها و نقاط قوت اقتصاد آن آگاه است. اقتصادی که علاوه بر تکیه بر منابع انرژی، همچنان به توسعه یک بافت صنعتی مدرن ادامه میدهد. فناوریهای جدید، کشاورزی، گردشگری و انرژیهای تجدیدپذیر حوزههایی هستند که فرصتهای فراوان همکاری با سیستم تولیدی ایتالیا و شرکتهای کوچک و متوسط این کشور که امروزه بیش از هر زمان دیگر سعی در بینالمللی شدن دارند، ایجاد میکنند.
در سال 2018 نیز ایتالیا همچنان مقام اول بین کشورهای اروپایی را از حیث روابط تجاری با ایران حفظ کرد و در این سال تنها در حوزه حجم صادرات پس از آلمان در مقام دوم قرار گرفت. با استفاده از سرمایهگذاری و برنامهریزی آژانس تجارت خارجی ایتالیا، ICE، شرکتهای ایتالیایی به حضور خود در مهمترین نمایشگاههای بینالمللی در تهران و سه شهر دیگر بزرگ ایران ادامه دادند.
در برنامه سال 2019 حضور دستهجمعی شرکتهای ایتالیایی در برخی از مهمترین رویدادهای نمایشگاهی، همچون نمایشگاه نفت و گاز امسال که در اول ماه مه گشایش خواهد یافت، پیشبینی شدهاند. همچنین در همکاری با اتحادیههای بزرگ ایرانی سعی در ایجاد مراکز تکنولوژیک در حوزههای تولیدی خاص که منافع دو طرف را تامین میکنند، داریم. در این بین همچنان شاهد علاقهمندی و مشارکت شرکتها و افراد ایرانی در مهمترین رویدادهای نمایشگاهی که در شهرهای ایتالیا برگزار میشوند، هستیم.
واضح است که موانع ایجاد شده به واسطه روند اخیر هشداری برای شرکتها بوده و تا حدی عواقب منفی نیز داشتهاند. بانکها و موسسات اعتباری که باید از فعالیتهای تجاری حمایت کنند با محدودیتها و پیچیدگیهای بسیار مواجه شده و مجبور به در نظر گرفتن فعالیتهای مجاز و رعایت قوانین موجود هستند.
** فعالیتهای اصلی که در سال 2019 با حمایت و هماهنگی سفارت صورت میپذیرند کدام هستند؟
روز طراحی ایتالیا که سومین دوره آن به تازگی برگزار شد، اولین رویداد «مکمل» سال2019 بود؛ به این معنی که رویدادی است که علاوه بر اهمیت اقتصادی و تجاری، دارای بار فرهنگی نیز است. این رویداد فرصتی بود برای شرکتکنندگان جهت به اشتراک گذاری تجربهها، بررسی همکاری ها درباره موضوعات روز (پایداری زیستمحیطی، رویکرد انسانی، نقش نسلهای جوان) و بحث درباره پروژه های مشترک آتی. پاسخ مثبت نسل جوان و مشارکت فعال دانشجویان و نظرات آنها درباره محتوای سمینارهای برگزارشده با همکاری دانشگاهها و شرکتهای ایرانی برای من دارای ارزش بسیار بالایی است. ایتالیا یکی از مقصدهای پرمتقاضی برای بسیاری از دانشجویان ایرانی است که تصمیم به شروع یا ادامه تحصیل در خارج از ایران میگیرند. دانشکدههای علوم انسانی، هنر و معماری و پلیتکنیکهای ایتالیا مقصدهای مورد علاقه دانشجویان ایرانی هستند و گواه این امر تعداد بسیار بالای روادید دانشجویی (حدود 2000 روادید) است که طی سال گذشته توسط کنسولگری ایتالیا برای دانشجویان ایرانی متقاضی صادر شد. البته این تعداد هنوز از حداکثر پتانسیل موجود کمتر بوده و آرزو دارم که در آینده افزایش پیدا کند.
رویداد بعدی روز تحقیق ایتالیا در جهان است. برنامههای امسال برای تاریخ 14 و 15 آوریل پیشبینی شده و موضوع آن بزرگداشت پانصدمین سال درگذشت لئوناردو داوینچی، یکی از بزرگترین هنرمندان و دانشمندان تاریخ ایتالیا است. طی این رویداد یک کنفرانس با عنوان «نبوغ لئوناردو داوینچی؛ تاثیر منابع جدید در کشف آثار او» با همکاری موزه علم و فناوری تهران برگزار خواهد شد.
همچنین یک روز به همکاری در حوزه پزشکی و علمی با کمک وزارت بهداشت ایران، دانشگاه علوم پزشکی و نمایندگان برخی از معتبرترین دانشگاههای ایتالیا اختصاص خواهد یافت. در ادامه، امسال نیز فعالیتهای هفته زبان ایتالیایی و
چهارمین دوره هفته آشپزی ایتالیایی در پاییز برگزار خواهند شد. در بین فعالیتهای پرشمار فرهنگی، به برنامه سینمایی «انجام سینما» و برنامه «روز معاصر» که به هنر اختصاص دارند، اشاره میکنم.
منبع: روزنامه ابتکار؛ 1398.01.17
گروه اطلاع رسانی **9117**2002