به گزارش سایت دفتر مشق به نقل از ایرنا
منیره ابراهیمی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: آلودگی هوا در دهه های اخیر آثار مخربی بر روی سلامت کودکان گذاشته است و بیماریهای جدید و کشنده ظهور یافته است که برخی از آنها نیز تغییر شکل داده و ابعاد جدیدی به خود گرفتهاند.
وی اظهار داشت: شمار مبتلایان به بیماریهایی مانند آسم، واکنشهای آلرژیک، برونشیت و عفونتهای سیستم تنفسی امروزه به علت آلودگی هوا در کودکان افزایش یافته است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: کودکان به علت جنبوجوش زیاد ذاتی خود نسبت به وزنشان بیشتر از افراد بزرگسال تنفس میکنند، هنگامیکه یک کودک درگیر بازی یا ورزش میشود، میزان دفعات تنفس وی به شدت افزایش مییابد و بهطور متوسط 20 تا 50 درصد بیشتر از افراد بزرگسال نفس میکشد.
ابراهیمی تصریح کرد: مواد مضر موجود در هوای آلوده در مواردی به بروز آلرژی های شدید در بینی منجر می شود که این موضوع به اختلالات تنفسی طی شبانه روز دامن می زند و ممکن است اثرات بدی روی کیفیت خواب و سلامت کودک بگذارد.
وی اضافه کرد: اثرات شدید مسمومیت با سرب در پی تنفس هوای آلوده، آثار منفی بلندمدت بر سیستم تکامل عصبی کودک و بروز کم خونی در کودکان می گذارد زیرا آنها آنطور که بزرگسالان نسبت به آلایندههای محیطی پاسخ میدهند، از خود واکنش نشان نمیدهند.
به گفته این پزشک، بزرگسالانی که در معرض آلودگی هوا قرار میگیرند ممکن است علائمی چون سرفه، خشکی ریه، گلودرد و سردرد را تجربه کنند، اما کودکان با این علائم رو به رو نمیشوند و مواد مضر آلودگی هوا سیستم بدنی آنها را تخریب می کند.
ابراهیمی افزود: با توجه به ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنی کودکان در برابر هوای آلوده و اینکه در فصل سرما غلظت آلاینده های هوا زیاد می شود، مصرف مواد غذایی مفید می تواند آنها را در برابر این هوا واکسینه کند.
وی اظهار داشت: میوه ها و سبزی های تازه از مواد غذایی بسیار مهم هستند که باید در فصل سرما و تشدید آلودگی هوا باید به مقدار زیاد در برنامه غذایی روزانه گنجانده شوند زیرا آنتی اکسیدان های موجود در انواع میوه و سبزی نقش حیاتی در سلامت ریه دارند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان اضافه کرد: میوه هایی مانند سیب، نارنگی، پرتقال، انار، انواع سبزی مانند پیاز، انواع کلم ها، گوجه فرنگی و کاهو برای کودکان بسیار مفید است و مصرف منظم ماهی ها نیز می تواند در تقویت و بهبود فعالیت دستگاه تنفسی موثر باشد.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: شیر و لبنیات نیز برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از تنفس هوای آلوده برای بسیار ضروری است و لازم است والدین روزانه مصرف 2 لیوان شیر را در برنامه غذایی کودکان بگنجانند.
اجتمام *9022 * 3063